Κυριακή, 9 Μαρτίου 2008

H Mακεδονία είναι Βρασιδική

Εδω που καταντήσαμε την ψαχνουμε και τη δουλεια. Ποιανου ωρε ειναι η Μακεδονία; Μακεδονία ξακουστη του Αλεξάνδρου η χώρα; Ο Αλεξανδρος ο παικταρας ήτανε γιος του Φιλίππου που λεμε εμείς τώρα (το θυμηθήκαμε τα μανάρια μου) ή είναι γιός του Φιλλίποφ που λένε οι αλλοι εδώ και σαράντα χρόνια πιπιλώντας το μυαλό του κόσμου; Παντως εδώ και τρεις δεκαετίες τουλάχιστον σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας υπάρχουν βιβλία που συνηγορούν υπέρ του βου.

Ετσι έστρωσες Ελληνάρα μου έτσι θα κοιμηθείς. Μακεδών λεει ειναι Ελληνική λέξη. Προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό επίθετο μακεδνός, που παράγεται από το θέμα μακ του δωρικού ονόματος μάκος (μήκος) με το πρόσφυμα -δ- και την κατάληξη -νος. Σε ελεύθερη μετάφραση; Ο "μακρύς" αυτός που έχει μεγάλο ανάστημα. Και νόστιμες μπουγάτσες.

Χέστηκε ο πλανήτης για την "καταγωγή" του ονόματος Μακεδών. Αφού έτσι εμαθε ρε, τι να κανει. Επιπλέον οταν έχεις ως χώρα ως αντιπροσωπευτικό δείγμα "Μακεδόνα" τον καραγκιόζη Ζορό, τι αλλο να πεις... Κανεις μώκο και τον μπούλο...

Ιδου ο τρόπος να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Ρε σεις,έχετε μπουγάτσες στα Σκόπια (συγνώμη Άνω Μακεδονία ήθελα να πω)... Αφου δεν έχετε, τι μακεδονίες και μαλακίες μου τσαμπουνάτε;

Ο Βρασίδας γουστάρει τη μπουγατσα με κρέμα. Γουστάρει ασύστολα λεμε και την καταναλώνει σε δεινοσαυρικές ποσότητες. Τον μπούλο ρε αγράμματοι ελεεινοι , ψωραλέοι πρώην τσιμπουκ ογλάνια του Τίτο, σκατοφάρα Τουρκαλβανών και πειναλέων Σέρβων.

Σύντροφοι μπουγατσοφάγοι και μπουγατσεραστές σας καλώ στις επάλξεις! Νυν υπέρ πάντων (και μπουγάτσας) ο αγών!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΣΙΔΙΚΗ !