Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2007

Aμα είσαι καλό παιδί...

Η φάμπρικα είναι απλή κι άκρως αποδοτική.

Και προπαντός νομιμοφανής.

Κι έχει ως εξής: χορηγεί η τάδε Τράπεζα σε έναν δείνα εκλεκτόν πελάτη, φίλο, καλό παιδί, με ανατροφή και από σπίτι, ένα ποσό ουχί ευκαταφρόνητο και το εντάσσει στον λογαριασμό επιχειρησιακών δανείων για τους πυρόπληκτους.

Το δάνειο αυτό έχει επιτόκιο 6% στο σύνολό του επιδοτούμενο απ' το κράτος. Την ίδια στιγμή ο καλός πελάτης τοποθετεί το εν λόγω ποσόν σε έναν προθεσμιακό λογαριασμό με 4,5% επιτόκιο. Μπίνγκο! Η Τράπεζα εξέρχεται με ένα ασφαλές κέρδος 6% σε οποιοδήποτε ποσό διαχειρισθεί έτσι, πληρωμένο απ' το κράτος δηλαδή εσάς, τους φορολογούμενους. Επιπροσθέτως της μένει το υποθετικώς διατεθέν κεφάλαιο στην τσέπη (μέσω του προθεσμιακού λογαριασμού) να το διαθέτει κατά το δοκούν, ο δε καλός πελάτης, φίλος και παιδί από σπίτι εισπράττει ένα 4,5% καταθετικό επιτόκιο από λεφτά που δεν είχε, αλλά του εξασφάλισαν οι άλλοι, εμείς, οι πλησίον του φορολογούμενοι.

Ωραίο; Θεϊκό;

Πολύ! Κάργα!

Απόδειξη: από ένα μόνον κατάστημα, μιας πόλης, στην κεκαυμένη περιοχή οι εν λόγω χορηγήσεις έχουν φθάσει τα 35.000.000 Ευρώ!

3 σχόλια:

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Βρασίδα,δε μας τα λες καλά!Υπάρχουν κενά για την πλήρη εικόνα.Πες περισσότερες λεπτομέρειες. Δηλαδή, αν κατάλαβα, το δάνειο είναι εικονικό; Το κράτος το γνωρίζει αυτό; Ποιοι είναι οι "πελάτες" που δανείζονται;

Βρασίδας ο Κάφρος είπε...

Να σου πω. Κανω μια υποθεση ως πολιτικός Βρασίδας. Φαντάζομαι αηδέστατα πράγματα και προσπαθώ να δω αν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Πετάω ανυπόστατες φήμες και ελπίζω να μην ειναι ... πραγματικές.

Ψυχούλα , δύσκολα πράγματα με ρωτάς. :)

tzonakos είπε...

Βρασίδας, πού εχει ρε να πάρω ενα δανειάκι τέτοιο, έχει καεί ο εγκέφαλός μου, θεωρούμαι καμμένος, σωστά ;