Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ… ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ

Γράφω και βλέπω την πατρίδα μου να καίγεται. Και ούτε έναν από τους υπευθυνοανεύθυνους πουθενά. Κρυμμένοι καλά στις «συνεδριάσεις» τους.

Η Ελλάδα καίγεται. Η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ! Και οι υπεύθυνοι ως συνήθως κάθονται. Αντέδρασαν αφού η επίθεση, ο πόλεμος που έχει κηρυχθεί είχε ξεπεράσει τις 24 ώρες. Μπορούσαν να ελεγχθούν οι πυρκαγιές. Όμως δεν έγινε τίποτα. Καμία άμυνα. Τίποτα. Ρεμάλια και αληταράδες καίνε τη χώρα προσυννενοημένα και κανείς «αρμόδιος» δεν συγκινείται. Ο κόσμος ζητάει βοήθεια και το κράτος είναι ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΝ. Και σε λίγες μέρες αυτοί οι άχρηστοι θα ζητάνε την ψήφο μας. Την καμένη, κατεστραμμένη , νεκρή ψήφο μας. Μόνο αυτό τους νοιάζει. Και ο Ελληνάρας που θα ασχοληθεί με την πάρτη τους είναι άξιος της μοίρας του. Ας καεί. Να ψηθεί ο κάθε μαλάκας που τους δίνει δύναμη. Και τη χρησιμοποιούν για οτιδήποτε άλλο , εκτός από το να μας προστατεύσουν.


Όσο για τα ρεμάλια, τους γαμιόληδες που έκαναν πράξη το συγκεκριμένο σχέδιο. Κρέμασμα. Άχρηστοι, ελεεινοί, ανίκανοι πολιτικάντηδες και σκατάδες μπάτσοι, ΠΙΑΣΤΕ ΕΝΑΝ επιτέλους! Θέλει φαντασία για να σκεφτείτε ότι σήμερα το βράδυ θα ξαναπιάσει κάπου φωτιά; Όλη η Ελλάδα μυρίζει καμένο κι εσείς ΚΟΒΕΤΕ ΚΛΗΣΕΙΣ!!! Η περίφημη «πολιτεία» είναι ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ απούσα. Μακάρι να καείτε ζωντανοί μέσα στα σπίτια σας Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Καρατζαφέρηδες , κάθε καριόλης και κάθε πουτάνα ανέραστοι και άεργοι που το παίζουν «σωτήρες». Μουνόπανα, η Ελλάδα είναι ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ κι εσείς κρυφτήκατε. Που είσαι ρε αρχίδι Πολύδωρα; Που είσαι ρε μουνάκι Σουφλιά; Που είναι ο κάθε καριόλης;


Αισθανόμαστε αδύναμοι και περιμένουμε το μοιραίο. Σε κάνει να σκέφτεσαι ότι είναι εσκεμμένη η κρατική αδιαφορία. Και φυσικά είναι εσκεμμένη η ατιμωρησία των αληταράδων κολλητών τους που βάζουν τις φωτιές. Μια ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ από εμένα. Όχι παράκληση, ΕΝΤΟΛΗ. Στο όνομα του ότι αγαπάτε. Αν δείτε σπίτι να ξεφυτρώνει σε καμένο δάσος , ΒΑΛΤΕ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑ και κλειδώστε μέσα τον ιδιοκτήτη. Να τελειώνουμε. Ο καθένας που συμβάλλει με κάθε τρόπο στη νομιμοποίηση των ΦΟΝΩΝ αυτού του Σαββατοκύριακου είναι ΕΝΟΧΟΣ. Καταλάβετέ το. Το κράτος είναι ανίκανο. Ξεφτιλισμένο. Παραδόθηκε στους σκοπούς αυτών που ήθελαν την αναρχία και την σύγχυση χωρίς καμία αντίσταση. Μόνοι μας θα σώσουμε ότι μπορούμε. Έλεος ρε γαμημένοι. Έλεος. Χρειαστήκατε δύο μέρες για να καταλάβετε ότι δεν κάνουνε μπάρμπεκιου προς τιμήν σας; Μαλάκες.

Αλλά φυσικά δεν πρόκειται για … «οικοπεδοφάγους» ή «αμελείς». Εδώ μιλάμε για σχέδιο. Για έτοιμο πλάνο διάλυσης της Ελλάδας που ακολουθείται χωρίς κανένας να του βάζει εμπόδια! Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον … καιρό και στην … καλή διάθεση του κάθε μαλάκα παλιόπουστα εμπρηστή. Η μόνη ελπίδα που δεν έχουμε είναι το ελεεινό πράγμα που λέγεται ελληνικό κράτος.

Κύριοι μαλάκες, γαμημένοι εθνοπατέρες γαμώ τα σπίτια σας. Μουνόπανα που κυβερνάτε έρχεται η ώρα σας. Λίγη είναι η υπομονή μας πριν πάρουμε το ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ. Εκεί που θα είναι ασφαλής.

Σε πόσους μήνες θα «αποχαρακτηρίσετε» τα καμένα δάση ρε μαλακισμένα; Σε πόσους; Και εμείς φυσικά , θα κάνουμε το κλασικό. «Έλληνες… σε είκοσι χρόνια το πολύ όλα τα προβλήματά σας θα έχουν λυθεί ή … θα τα έχετε ξεχάσει». Εγώ κατεβάζω το όριο , αντί για είκοσι χρόνια σε είκοσι μέρες. Υπερβάλλω; Καλά , ελάτε να μου το πείτε σε είκοσι μέρες.


Μαύρες νύχτες και πύρινες μέρες περνάει ο κόσμος. Και οι «υπεύθυνοι» … συνεδριάζουν!!!! Ακούστε κόσμε!!! Συνεδριάζουν!!! 48 ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς!!! Κρεμάστε τους. Μαυρίστε τους. Φτύστε τους. Είναι όλοι ίδιοι. Και το ίδιο επικίνδυνοι για την ΕΛΛΑΔΑ. Επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!! Κι εμείς που το παίζουμε ευαισθητοποιημένοι σε δεκαπέντε μερούλες θα πάμε να τους ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Να τους δώσουμε ΕΥΣΗΜΑ για τη στάση τους. Παίρνουμε αυτό που αξίζουμε, αυτό που ζητάμε, το καταλάβατε; Καιγόμαστε γιατί ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ. Και θα το επιβραβεύσουμε σύντομα. Μπράβο μας. Και ντροπή μας. Αλλά ποιος την έχασε για να τη βρούμε; Όσο και αν σας φαίνομαι άδικος ή δεν ξέρω κι εγώ τι, δεν νομίζω ότι έχει κάποιος κάτι διαφορετικό να πει. Και αν έχει να το πει στις δεκάδες των νεκρών που οι σάρκες τους καπνίζουνε ακόμα. Τα «προεκλογικά πακέτα» των εθνοπατέρων μας. Που άφησαν τη χώρα μας, την καλύτερη του κόσμου έρμαιο στις διαθέσεις σκατάδων. Να κυβερνάται από σκατάδες και άχρηστους.

Υπάρχει … «καλύτερη Ελλάδα» κύριοι «εθνάρχες»; Να πάτε να γαμηθείτε. Με τι μούτρα θα έρθετε να ζητήσετε την ψήφο των ανθρώπων που έχετε εγκαταλείψει στο έλεος των καθαρμάτων; Και όσοι σας ψηφίσουνε, να πάτε στο διάολο. Και το δραματικό είναι η … αντίδρασή τους όταν τους τέθηκε το θέμα. «Εντάξει, δεν καταστράφηκε και η Ελλάδα, άλλο οι εκλογές»… Να πω ποιος το είπε; Μπα δεν έχει σημασία. Θα λάβετε κύριοι «ψηφοφόροι» αυτό ακριβώς που αξίζετε.

Και πάνω απ’ όλα , κοιτώντας τους «πατέρες του έθνους» να μην ξεχνάμε τις δικές μας ευθύνες. Εμείς τους δημιουργήσαμε. Εμείς τους μεγαλώσαμε. Και εμείς τώρα λαμβάνουμε τα αποτελέσματα των «κόπων» μας.

Και αφού πέρασαν δύο μέρες και … αρχίσαμε να αντιδρούμε, περάσαμε στην κλασική «σπαστική» αντίδραση. Συλλαμβάνεται ότι κινείται, ότι ανάβει τσιγάρο, ότι … φυσάει, τα πάντα. Και αυτό είναι η … λύση. Ρε άει στο διάολο άχρηστοι.

Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Βλέπει ότι είναι αφημένος στην τύχη του. Πότε , αναρωτιέμαι θα αποφασίσει να δράσει μόνος του; Και τότε τι διάολο θα πούνε οι «υπεύθυνοι»; Τίποτα, προφανώς γιατί θα είναι οι πρώτοι στη λίστα αναμονής για την κρεμάλα… Και στο μεταξύ , συνεχίζουμε να καιγόμαστε, και αυτοί που βάλανε τις φωτιές διαβάζουνε αυτά που γράφω και κρυφογελάνε…Υ.Γ. Καινουριο φυντάνι. Λίγο πριν το ρίξω. Νομάρχης Ηλείας. «Δε συμβαίνει και τίποτα… Τίποτα που να δικαιολογεί να τρομάξουμε. Η πρόληψη υπήρχε στο … ακέραιο (!!!!). Απλά υπάρχει μια δέσμη ενεργειών που «πρέπει» να ακολουθηθούν. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι σαν αυτοδιοίκηση αλλά υπεύθυνο είναι το κράτος και η πολιτική προστασία». Οοοχι βρε…. Μα τι λέτε… να υπάρχει … «υπεύθυνος» στην Ελλάδα; Από Δευτέρα… η … δέσμη ενεργειών που λέγαμε.

Υ.Γ. 2. Τα Καλύβια καίγονται. Η πυροσβεστική και η αστυνομία (καλά για τους βρωμόμπατσους το καταλαβαίνω) είναι στο δρόμο προς… Λαγονήσι, ενώ τα σπίτια στα Καλύβια καίγονται. Πρωινές τους δηλώσεις «μην ανέβει το βουνό και πάει προς Λαγονήσι γιατί καήκαμε». Ε, ανέβηκε το βουνό και πάει στο Λαγονήσι. Ε, αφού δεν ήταν κανείς εκεί που … έκαιγε… Ζήτω η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (εμείς δηλαδή).

Υ.Γ. 3 Στο Περιστέρι Αμαλιάδας 200 άτομα εγκλωβισμένα. Πως το μάθαμε; Πήρανε οι άνθρωποι τηλέφωνο στις ειδήσεις και ζητάνε βοήθεια!!!! Έλεος! Όλοι κοιμούνται;

Κύριοι «υπεύθυνοι» ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ. Θα το πληρώσετε ρε. Θα το πληρώσετε.

32 σχόλια:

skouliki είπε...

σημερα αισθανομαι μικροψυχη επειδη μισω ..

ολους οσους μας αφαιρουν με την βια το χαμογελο...

ντροπη τους....

αλητες και καρεκλοβολεψακιδες

Βρασίδας ο Κάφρος είπε...

Το μίσος μας θα τους πνίξει. Και δεν ειναι κακό να μισείς. Η οικογένεια της μητέρας μου είναι στο κέντρο του κλοιού και δεν ξέρουμε κάτι γι' αυτούς ακόμα.

Μονο το μίσος μας αξίζουν.

Το πρόβλημα λεει ειναι η "έλλειψη συντονισμού". Ετσι λενε το φονο τωρα;

Oύρσουλα είπε...

Ό,τι και να πεις είναι λίγο.

Βλέπεις ειδήσεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να την σπάσεις. Από την μία κόσμος που παίρνει και ζητάει βοήθεια κι απ' την άλλη να βλέπεις όλα αυτά τα τομάρια να διαβάζουν τους λόγους που τους έγραψαν και να συγκινούνται.

Τα ήξεραν όλα αυτά. Όλοι ήξεραν τι επρόκειτο να γίνει. Η ΕΥΠ ήταν ενημερωμένοι για το χτύπημα, αλλά δεν έκανε κανείς τίποτα γιατί "Είμαστε έτοιμο" όπως είπαν...

ΑΙΣΧΟΣ !!!

Τώρα που καίγονται ολα πρέπει να μπει φωτιά σε όλα τα παράνομα που υπάρχουν. Πολλά από τα σπίτια που καηκαν, χτίστηκαν στα απομεινάρια κάποιας άλλης φωτιάς.

Ρόδα είναι και γυρίζει.

skouliki είπε...

αμα ηταν καμια βιλα θα πηγαινε και μπουλντοζα αλλα τετοια χαλια
ζιμπαμπουε

Oύρσουλα είπε...

Μία χαρά είναι στην Ζιμπάμπουε.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πουθενά αλλού το χάλι το δικό μας.

Βρασίδας ο Κάφρος είπε...

Προσπαθει ο κοσμος μονος του να κανει αντιπυρικες ζώνες. Κράτος σου λεει.

Ο Κάφρος θα παει να βοηθήσει. Τα λέμε αύριο παιδιά και να προσέχετε όλοι.

skouliki είπε...

φιλακια ...

και εσυ το νου σου...

tzonakos είπε...

Καμένη ψήφος ! Αυτό κρατάω Βρασίδα, απο το χεστήριο ύμνο προς τα αποκαϊδια πατρίδας.
Σήμερα το απόγευμα είχα μεσα στο σπίτι μου στάχτη, και μύριζε σαν ενα φρικαλέο μπάρμπεκιου.
ΚΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ! Αυτο το κρατάω και στο εξής ετσι θα την λέω, Καμένη ( και καημένη )
Χαιρετώ Βρασίδιους και αύριο θα πάω κι εγω προς Υμηττό να δω αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι.

Ταρταρος είπε...

Ti na pei kaneis. Enan empristi den tha mporesoune na piasoune pote??? Aporia exw..ENAN!!

Haris είπε...

Έτσι μπράβο. Πες τα.

(έχει ώρα που με τρώει το χέρι μου να σχολιάσω της φωτογραφίες που δημοσίευσες με πλάνα από τα νέα του Αντέννα: "Στόχος η Ελλάδα", και "Ποιός κάει τη χώρα". Αυτό θα πει τηλεοπτική παραπληροφόρηση.)

The Torch είπε...

Ποιός συνέλαβε το οργανωμένο σχέδιο; Ποιός το εκτέλεσε; Πόσοι το ήξεραν και πόσο εχέμηθοι είναι και δεν διέρευσε; Τί ήθελαν να πετύχουν; Το πέτυχαν; Είναι εχθροί της χώρας; Είναι από τη χώρα; Από Ανατολή; Από Δύση; Από Βορά; Τί θα κερδίσουν;
Δεν θέλω πολλές απαντήσεις. Σε μία από αυτές αν μου απαντήσει κάποιος τότε θα ηρεμήσω.

Ταρταρος είπε...

Egw pali giati nomizw oti to sxedio einai kathara elliniko kai oxi toso organwmeno oso lene?

Diladi perimenane na doune pote tha fysiksei o aeras pou den petane ta aeroplana kai valane kapoioi epithdeioi tis prwtes fwties. Epeita oi ypoloipoi eidane ti ginetai kai oti h pyrosvistiki itane idi apasxolimeni kai ekmetalleytikane to keno gia na lysoune topikes oikopedikes kai alles ypotheseis..

O enas diladi paresyre ton allon...
Klasiki elliniki nootropia mou thymizei ayto..Kai aneythynotita vevaia..

iF.. igeneia είπε...

Τελικά οι δικοί σου άνθρωποι είναι καλά?

Vv είπε...

Ποναει η καρδια μας με τετοιες εικονες και τοσο ασχημα νεα.. Τι να πει κανεις..

το φτυαράτσι είπε...

Δικαιολογημένη η οργή σου Βρασίδα μου!Και εγώ έτσι νιώθω αλλα το κράτος φταίει γιατί και τότε που κάηκε το δάσος δίπλα στο καζίνο μετα το κράτος του έδωσε έκτασει για να το επεκτήνει ενω κανονικά θα έπρεπε να ξαναβάλει δέντρα!Και γενικά να πει όσες περιοχές κάηκαν θα βάλουμε ξανά δεντρα και δεν θα τις πάρουν οι οικοπεδοφάγει ωστε να σταματήσουν να βάζουν φωτιές!Αλλα που?Την κουλημέρα μου!

KitsosMitsos είπε...

Το άκουσα σήμερα στην τηλεόραση. Και δυστυχώς είναι η μαύρη αλήθεια. Σε λίγα χρόνια, λοιπόν, που θα έχει ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός(Ιωάννινα-Καλαμάτα) και θα έχουν χτιστεί τα καμμένα, ποιος θα θυμάται την τραγωδία; Ε;

o wasilias tou dasous. είπε...

vrasida mas pesta xrisostome..

i dikia mou i apopsi einai pos to megalitero meros apo olin aftin tin katastrofi tin kanan ksena krati..oste os litrotes na fanoune se ligo kero kai na analavoune aftoi to ergo tis ipotithemenis prostasias mas..
kai mazi tous fisika kolisan kai oi oikopedofagoi..

ma afti i katastrofi pistevo pos einai kai i floga tis afipnisis ..

apo afta ta karvouna tha vgei ekso i ellhnikia osixi..kai tha mas enosei olous se mia grothia..pou tha spasei to katestimeno ton prodoton aftis tis xoras....

agapi kai enosei laou...

fovos theriou..

kanenas theos apo ton ourano den tha mas sosei..mono emeis oi anthropoi ellines aderfomenoi kai me agapi..siga siga tha enosoume tin ellada mas..pou simera alites alodapoi mas kivernane..emeis eimaste o theos tou alfa kai tou wmega...o ellhn!

eimai poli thlimenos..gia ta thimata pou ixame..kai gia to thima to megalo...ellada.

Βρασίδας ο Κάφρος είπε...

Δυστυχώς δεν μπορεί να γινει τιποτα. Θα καψει ότι ειναι να καψει και θα σταματήσει μόνη της. Ετσι απλά...

Και μεσα σε όλα η αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους... Ψαχνόμαστε ακόμα..

Για τον φίλο the torch... Απαντήσεις; Δεν υπαρχουν. Μόνο κινήσεις μπορουνε να γινουνε. Αντίδραση. Εδώ και τώρα. Γιατί όντως σε λίγο καιρό δεν προκειται να κινηθει κανεις.

Χάρη, καλύτερα να πουμε ότι μας "επιτίθονται" ξένες δυνάμεις παρά το πόσο άχρηστοι είμαστε , ετσι δεν είναι; Λογικά τα "πολεμικά" των σταθμών...

Ιφιγένεια μου δεν εχουμε μάθει για όλους. Και δυστυχώς περιμένω άσχημα νέα....

Βασιλιά... δεν υπαρχουνε λόγια. Μόνο οργή.

Εφιάλτης είπε...

Πολιτεία που ήταν όταν καιγόντουσαν τα δάση; Ξέρω ξέρω η απαντησή τους είναι σημασία έχει ότι πήγαν μετά την φωτιά να επιθεωρήσουν, τι να επιθεωρήσετε τα καμένα, ο κόσμος το έχει τύμπανο και εσείς κρυφό καμάρι.

Εδώ πήρε φωτιά ο Καιάφας που είναι δίπλα στη θάλασσα από εδώ να καταλάβετε την ανευθυνότητα που έχουμε σα λαός, μάλλον η πολιτεία.

Που είναι οι δασοφύλακες οεο;

Λύπη πραγματικά...

Ωκεανος είπε...

Για μια φορά γαμώ το κέρατό μας δε γίνεται να ξυπνήσουμε;Για μια φορά.
Τώρα.
Να μην πάει κανείς να ψηφίσει κανένα μουνί.
Άνθρωποι καίγονται.Άνθρωποι χάσανε τα πάντα και μείνανε μόνο με το βρακί τους.
Χάσαμε την ανάσα μας.
Να μην ψηφίσουμε.Κανείς μας,κανέναν τους.

Trelofantasmeni είπε...

Σε καταλαβαίνω , οργή και θλίψη νιώθω κι εγώ , αυτο το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο , δεν ξέρω ποιοι βάζουν τις φωτιές αλλα τώρα πια το έγκλημα δεν είναι μόνο ενάντια στη φύση και το περιβάλλον είναι και ενάντια στις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν για το τίποτα.

Τα κόμματα ως πάντα ανίκανα και αδιάφορα αυτούς έχουμε για πολιτικούς ένα μάτσο κοπρόσκυλα, φαταούλες , απατεώνες , κλέφτες, μιζαδόρους , με πουτανιά και υπουλη συμπεριφορά

Οι εκλογές πλησιάζουν ας πάρουν τα @ρχ... μας !

iF.. igeneia είπε...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

o wasilias tou dasous. είπε...

apoxi apo egloges....etsi kai alios den iparxi kivernisi i politia i opia na niazete epiteloys gia tin allada mas..
thrino.

Newborn Doomstalker είπε...

Οργή; Ωραία.
Ξυπνάμε; Ωραία.
Και; Τι; Πότε; Ποιοί;
Αποχή από τις εκλογές; Σοβαρά μιλάτε; Θα πολεμήσετε την αδιαφορία με αδράνεια; Ποιό μήνυμα λέτε πως θα περάσετε; Κυβέρνηση θα βγει ακόμα και με ένα ψηφοφόρο. Παράνομο; Θα το κάνουν νόμιμο.
Αντίδραση, συνεπάγεται συμμετοχή, ενεργητικότητα.
Διαδηλώσεις; Ναι, καλά. Τ' @@ μας κουνιούνται. Σάμπως καταλαβαίνουν. Θα κατεβάσουν ΜΑΤ αν είναι πολλοί και θα τα θάψουν τα μήντια αν είναι λίγοι. Το επίκεντρο θα είναι τα επεισόδια που θα γίνουν - αν γίνουν - και οι δηλώσεις το κάθε αρντανιασμένου πολιτικάντη.
Ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά χρειάζεται. Αντί να παίρνουμε τηλέφωνο τον κάθε Βολευτή για ρουσφέτι, ας τον ενεργοποιήσουμε με Ταρακούνημα. Τηλέφωνα, επισκέψεις στα γραφεία τους. Ανεργία, διαφθορά, δημόσιοι υπάλληλοι, τράπεζες και χρηματηστιριακές, υποκλοπές, φωτιές, πλυμμήρες, σεισμοί, αυθαίρετα, μπάζα, χωματερές, αρδευτικά έργα, οδοποιία και φωτισμός στα οδικά δίκτυα. Ξεχνάτε τα προβλήματα και εστιάζετε στις πυρκαγιές. Η καθημερινότητα ζέχει.
"Σε ψήφισα, κανάγια, κάνε το καλό στον τόπο σου" και όχι "Θα ήθελα μια θεσούλα στο Δημόσιο" ή "μια μεταθεσούλα καλέ κύριε".
Απαίτηση για το καλό όλων μας και όχι επαιτεία προσωπικού ενδιαφέροντος.
Προσωπική επαφή με τους 300 της Βουλής. Καλά τα μπλογκ για ενημέρωση αλλά υπάρχει και πραγματική ζωή. Ας αφήνουμε εδώ την οργή μας και ας είμαστε ψύχραιμοι στον έξω κόσμο.
Μην ξεχνάτε πως και ο Βολευτές είναι άνθρωποι με πάθη, λάθη και φόβους. Εκμεταλλευτείτε το. Βρείτε το αδύνατο σημείο του ψυχισμού τους και μιλήστε σε αυτό. Ακόμα και τον βράχο τον τρώνε τα κύμματα.
Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί καθευατοί μόνο αλλά κυρίως οι παρατρεχάμενοι πυγογλύφτες τους που φιλτράρουν τις εκκλήσεις μας.
Έχουμε χρόνο για "σεντόνια" στα blogs. Ας τον αφιερώσουμε σε επισκέψεις στα γραφεία των Βολευτών. "Κάνε, πράξε, ενέργησε". Να τους πρήξουμε. ΕΜΕΙΣ είμαστε ο λαός και όχι οι παραθεριστές της Μυκόνου. Να γίνει trendy η εφαγρύπνηση και όχι το αντηλιακό με δείκτη 40.
Σκεφτείτε ένα Βολευτή με 500 τηλέφωνα και 50 επισκέψεις τη μέρα να του υπενθυμίζουν τί πρέπει να γίνει για το καλό του τόπου. Ή θα απηυδήσει και θα παραιτηθεί ή θα κάνει έργο έστω και το 1/10 από αυτά που του λένε.
Όχι στα ρουσφέτια, ναι στα έργα.
Εμείς φταίμε. Όχι αυτοί. Έτσι τους καλομάθαμε. Εμείς σπείραμε και τώρα θερίζουμε.
Θέλω πίσω τους νεκρούς και τα δάση.
Θέλω αυτή η σταύρωση να έχει ανάσταση.

Haris είπε...

Ε βέβαια: αντί να πούμε είμαστε αυτόχειρες εμπρειστές, λέμε ότι μας καίνε οι Τούρκοι. Κανονική αποβολή της ευθύνης.

skouliki είπε...

ΧΕΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ..

ΨΥΧΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ..

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...

jojo είπε...

Ντροπή και αίσχος στο επανιδρυμένο κράτος.....

Ταρταρος είπε...

Εγω σημερα εκνευριστηκα οταν ακουσα οτι εν μεσω πυρκαγιων τα κομματα ανακοινωνανε λιστες υποψηφιων βουλευτων για τις εκλογες!!

Αν και προφανως οι ανακοινωσεις εγιναν για να προλαβουνε τις σχετικες προθεσμιες παρολα αυτα κατι δεν χτυπαει καλα στο αυτι..Τελος παντων!

skouliki είπε...

και εγω νευριασα..

jojo είπε...

Έτσι μπράβο παιδιά, σεμνά και ταπεινά......

Βρασίδας ο Κάφρος είπε...

Σεμνά και ταπεινα κάψανε την Ελλάδα.

david santos είπε...

Thanks for posting.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos